Suomen Sodat — Keskustelua Suomen käymistä sodista

Liity, värväydy!

Ajankohtainen tiedote: SuomenSodat.infon lukijoita kehotetaan hankkimaan omaan tietokoneeseensa, kännykkäänsä ja tablettiinsa virustorjuntaohjelma, sillä WannaCry-hyökkäys — se kohdistui Microsoft Windowsin käyttäjiin muussaamalla saastuneiden tietokoneiden käyttöjärjestelmät — vaikuttaa edelleen kuplivan Webin pinnan alla. WannaCry on maailmanlaajuinen kyberhyökkäys, jonka uhreilta vaaditaan lunnaaksi bitcoineja noin 300–600 euron edestä. Nettiin kytketyn laitteen suojaamisesta kerrotaan lisätietoja esimerkiksi Virustorjunta.biz-sivustolla.

Peräkammari: Britit kehittivät 1. maailmansodassa jättiliekinheittimiä

Kadetti kuopassa kirjoitti 09.05.2010 (11:20)

  • Vastaa

Vasta nyt on käynyt ilmi, että Sommen taistelun ensimmäisenä päivänä, eli 1. heinäkuuta vuonna 1916, englantilaiset joukot aikoivat panna hunnille vastaan käyttämällä kehittämiään jättikokoisia liekinheittimiä. Salainen ase oli brittihistorioitsijoiden mukaan ei massatuhoase, vaan massaterroriase, sillä sitä käyttämällä haluttiin pitää saksalaisten joukkojen päät alhaalla juoksuhaudoissa sillä välin kun maavoimat kävelee niityn yli. Liekinheitin oli maananalaisen tunnelin sisälle rakennettu ja täytetty öljyllä, joka syttyi tuleen laitteen käynnistämisen jälkeen. Laitteen suuaukko oli maanpinnan yläpuolella ja suunnattu saksalaisten asemia kohti. Liekinheitin olisi käynnistämisensä jälkeen roiskinut tulta ja kauhua satojen metrien päähän. Näitä jättikokoisia liekinheittimiä rakennettiin äärimmäisen salaisesti Sommeen neljä kappaletta. Ne sijoitettiin ei-kenenkään-maalle. Saksalaisten tykistökeskitys tuhosi liekinheittimistä kaksi. Loput kaksi auttoivat brittijoukkoja hyökkäämään hunnin kimppuun. Liekinheittimistä yksi on vielä tallella. Se makaa Sommen maaperässä mutaan hautautuneena. Arkeologit yrittävät kaivaa sen esiin.

Osallistu keskusteluun

  • Lihavoitu
  • Kursivoitu
  • Kuvalinkki
  • URL-linkki
  • Flash
  • Salasana kadonnut?
  • Vain yhteisön jäseneksi liittyneet käyttäjät voivat lähettää viestejä tänne. Ilmoita käyttäjätunnuksesi ja salasanasi ennen viestin lähettämistä, tai liity ensin jäseneksi.